Čarobna pečurka

Potrebno za čarobnu pečurku:

2 količine smese za osnovnu koru, postolje veličine 35 x 50 cm, 1,5 mera preliva od butera, zuta i roze poslastičarska boja, okrugli karton i prečnika 15 cm.

Ukrašavanje čarobne pečurke:

4 gumene bombone u obliku štpića, 2 zelene zele bombone, 8 malih bombona u obliku srca, 1 zuti štapić – gumena bombona, 25 većih bombona u obliku srca, 24 srebrne ukrsane kuglice, 3 veće gumene bombone ili medenjaci obojeni bojom za kolače, kafena kaščica kakaoa, male lukice vile.

Kako napraviti čarobnu pečurku:

  1. Uključiti rernu na 180 C, podmazati manju i veću vatrostalnu činiju u kojima ce se kore peći. Umutiti smesu za koru prema receptu za osnovnu koru i sipati u činije skoro do vrha. Manju smesu peci n 35 a vecu na 55. Kada se ispeku ostaviti ih jos malo u činijama a zatim izvaditi da se ohlade. Koristeći oštar noz izravnati vrhove kora.
  2. Staviti manju koru na postolje. Polovinu prelive obojiti zuto i razmazti po celoj stabijci pečurke.
  3. Staviti veću koru na okrugli karton tako d sečena strana bude okrenuta dole. Zatim je staviti na stabiljku pečurke kao njenu kapu. Ostatak preliva obojii roze i premazati preko kape.
  4. Gumene bombone – stapice staviti na ravnu povrsinu jedan do drugog. Iseci im vrhove da se dobije obilna vrata. Zatim ih prilepiti uz stabiljku pečurke.
  5. Zelene bombone prepoloviti. Polovine preseci n ri dela kao na slici. Delove u sredini koristiti kao stabiljke, a kranje delove postaviti oko stabiljke kao listove. Po dve male bombone u obliku sca staviti na vrh svake stabviljke da se dobiju cvetici.
  6. Iseci zuti stapic na tanke linije i postaviti ih na dve vece bombone u obliku srca. Tako ukrasene staviti ih na stabiljku pečurke kao prozore.
  7. Postaviti 6 vecih bombona u obliku srca kao stazu. Ukrasiti kapu pečurke srebrenim kuglicama i ostatkom bombona.
  8. Sa malo preliva spojiti vece i manje medenjake obojene bojom za kolače, posuti malo kakaoa preko njih i postaviti oko torte. Lutkicama ukrasiti tortu po zelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *