ČUDOTVORNA KOMBINACIJA: Sigurno niste znali kakav učinak imaju sol i šećer kad se pomiješaju…

Iako se ne preporučuje u većim količinama, sol pomaže reducirati glavobolju, pojačati imunitet, podići razinu energije tijela, uravnotežiti razinu seratonina i elektrolita u tijelu i još mnogo toga.

Sol kao i šećer ne preporučuju se u većim količinama upravo zbog svoje potecijalne štetnosti za zdravlje, no to ne znači da ne postoji i njihova pozitivna strana, štoviše, njihova nužnost za ljudski organizam.

Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija šećera i soli. Naime, ljudima koji muku muče s nesanicom ova kombinacija može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san.

Ako ste među onima koji se često bude, osobito između 2 i 4 sata ujutro osjećajući kako adrenalin cirkulira tijelom i onemogućava san, kombinacija šećera i soli za vas može biti spasonosna.

Naime, kombinacija slatkog i slanog pomaže u uravnoteženju i optimalnom funkcioniranju hormona stresa, zaključio je Matt Stoun, američki znanstvenik i autor nekoliko publikacija o nutricionizmu.

Kako savjetuje ovaj stručnjak, sve što trebate učiniti jest staviti pod jezik prstohvat mješavine šećera i soli i pustiti da se otopi. Poput lijeka, ovaj “čarobni prah za spavanje” poštedjet će svakog insomničara nesanice.

Izvor: dnevno

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*