ČUVEN I DOBRO POZNAT RECEPT: Rijetko se pojavljuje, a liječi i čuva od infarkta, čisti krvne žile, probavni sistem, jetru, bubrege…

Recept se rijetko gdje pojavljuje…

Tajna je u tome što ova smjesa čisti krvne žile i probavni sistem od patogene mikroflore, liječi srce, obnavlja imunološki sistem, te čisti jetru i bubrege. Također, poboljšava rad mozga i pamćenje te čuva od infarkta.

Sastojci:

– 15 svježih limuna

– 12 glavica svježeg bijelog luka

– 1 kg domaćeg meda

– 400 g proklijalih klica (mlada zelena pšenica)

– 400 g svježih oraha

Priprema:

Pšenicu stavite u staklenu posudu. Nalijte u istu posudu prokuhanu toplu vodu te ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Nakon 10 do 12 sati, preko čiste gaze ocijediti vodu i dobro operite zrna, pa opet procijediti kroz gazu.

Ocijeđenu pšenicu ostavite da odstoji u posudi 24 sata. Nakon toga, dobićete pšenicu s klicama, dužine 1 do 2 milimetra.

Sameljite zajedno proklijalu pšenicu sa klicama, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limuna s koricom, pa sve zajedno izmiješati. Iz ostalih 10 limuna samo iscijedite sok i pomiješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena.

Nakon toga, dodajte med i duže miješajte drvenom kašikom, a zatim usipajte u staklene posude. Ostavite da odstoje 3 dana u frižideru nakon čega je smjesa spremna za konzumaciju.

Primjena:

Uzima se jedna kašika 30 minuta prije doručka, ručka, večere i spavanja. Ako se smjesa koristi za liječenje raka, uzima se jedna do dvije kašike svaka 2 sata.

Izvor: zadovoljna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *