ČUVENI RECEPT NAŠIH BAKA OD CRVENOG LUKA: Evo kako izliječiti astmu, bronhitis i plućne bolesti…

Evo kako izliječiti astmu, bronhitis i plućne bolesti…

Mnogim ljudima su dijagnostikovana razna plućna oboljenja ili poremećaji, a astma, bronhitis i razne vrste kašlja su neka od najčešćih vrsta.

Infekcije, alergije i pušenje mogu prouzrokovati određen tip plućne bolesti ili poremećaja. U ovom članku vam dajemo recept za popularan domaći lijek, gdje je glavni sastojak crveni luk, koji će vam pomoći da izliječite bilo kakav problem sa plućima, naročito astmu, kako bronhijalnu tako i srčanu.

U prošlosti, naše bake su pripremale ovaj lijek za tretiranje zdravstvenih stanja ove vrste, a oni koji su ga isprobali tvrde da su bile u pravu o njegovoj velikoj moći iscjeljivanja.

Sastojci:

– pola kilograma crvenog luka

– 2 šolje čistog javorovog sirupa ili pola kilograma smeđeg šećera

– 2 limuna srednje veličine

– 6 šolja, odnosno 1.5l vode

– 7 kašika sirovog meda

Priprema:

Stavite javorov sirup u veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine (ako koristite smeđi šećer – uzmite veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine, miješajte dok ne dobijete finu zlatnu boju). Zatim, dodajte prethodno isjeckan crveni luk, kuhajte nekoliko minuta i dodajte vodu. Kuhjte mješavinu na vatri srednje jačine dok se voda ne smanji za trećinu. Ostavite da se ohladi i za to vrijeme isijcedite limun i ostavite sok po strani. Dodajte med i limunov sok u mješavinu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru iscijedite tečnost i presipte je u staklenu bocu.

Primjena:

Uzimajte kašiku prije svakog obroka. Nakon što popijete cijelu bocu, napravite još jednu dozu. Ponavljajte tretman sve dok vam se pluća ne oporave. Djeca bi trebala da uzimaju kašičicu lijeka prije svakog obroka.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *