Dečija lizalica

Potrebno je:

OMV shop (banner)

1 količina smese za osnovnu koru, postolje veličine 27 x 60 cm, 1 mera preliva od butera, zuta poslastičarska boja.

Ukrašavanje dečije lizalice:

Šećer u prahu, 500 g napravljene savitljive secerne smese, zelena i crvena poslasticarska boja, 3.5 x 85 cm narandzaste trake, drveni stapic dug 38 cm.

  1. Ukljuciti rernu na 180 stepeni i podmzati 17 cm duboki pleh. Umutiti smesu za koru prema receptu za osnovnu koru, sipati u pleh i peci 45 minuta. Kada se ispeče ostaviti koru jos 5 minuta u plehu, a zatim je izvaditi i staviti da se ohladi. Ostim nozem izravnati površinu.
  2. Staviti koru na postolje tako da šećerna strana bude dole.
  3. Obojiti preliv zutom bojom i premazati celu koru.
  4. Na šećernoj povrsini mesiti secernu smesu da postane glatka. U trecinu smese staviti zelenu boju i nastaviti sa mesanjem. Urolati je da se dobije vrpca debljine 1 cm. Ostatak secerne smese staviti u kesu, zatvoriti i odloziti. Preseci vrpcu na pola pa obe polovine prekriti plasticnom kesom. Ponoviti sve sa ostatkom smese, bojecu jednu polovinu crveno,a drugu zuto.
  5. Spojiti po jednu polovinu svake vrpce, upredati ih uvrtanje i prekriti plastičniom kesom. Ponoviti sve sa ostale tri vrpce.
  6. Pocevsi od sredine torte praviti spiralu od uvijenih vrpci, kao na slici. Sastaviti polako kraj prve vrpce sa početkom druge tako da se uklope i nastaviti sa postavljanjem spirale kako bi cela torta bila pokrivena.
  7. Vezati trakom mašnu oko štapića,a vrh štapića staviti u tortu kao drsku lizalice.
  • Savet: Štapić se moze obojiti prehrambenom bojom po zelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *