KORA JE NAJZDRAVIJI DIO OVOG TROPSKOG VOĆA: Ali ako ga jedete zamrznutog spriječit ćete depresiju, suvišne kilograme, izbaciti sve parazite i bakterije iz tijela…

Zamrznite limun…

Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima.

Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi vole da ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća.

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća.

Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.

Neki od najznačajnijih benefita limuna:

– Sprječava astmu

– Jača imunitet

– Bori se protiv upale

– Detoksikuje jetru i bubrege

– Reguliše krvni pritisak

– Sprječava rak

– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije

Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog crijeva, pluća i dojke.

Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.

Najzdraviji način primjene:

Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom.

Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici. Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*