LJEKOVITOST ĐUMBIRA: Oslobađa od upala i spriječava razvoj ozbiljnijih zdravstvenih problema…

Čaj od đumbira s limunom…

Svako od nas treba da uzima zdrave napitke, jer tako mogu da sprječe nastanak raznih oboljenja, ojačaju imuni sistem, ali i da organizam očiste od nakupljenih toksina. Potrebno je uzimati i domaće napitke koji će imati pozitivan učinak na rad probavnih organa, a ovi napitci će upravo to i da postignu. Ako imate problema sa kašljem, nakupljenom sluzi u sinusima, disajnim putevima i plućima, kao i upalom grla, onda biste trebali da koristite ovaj napitak. Ovo može da izazove razvoj komplikacija, tako što će da dođe do razvoja prehlade, a onda i do nastanka komplikacija, razvoja infekcija i začepljenja disajnih puteva.

Čaj od đumbira može da vam pomogne kako biste se oslobodili upale i sprječili da dođe do razvoja ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Limun,
Limun,

RECEPT:

Sastojci:

– malo soka od limuna

– malo crnog bibera

– dvije čaše vode

– 6 komadića đumbirovog korijena (očišćenog i oguljenog)

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Stavite prvo vodu da vam prokuha, a zatim trebate da stavite biber i đumbir i pustite da se kuha oko 20-tak minuta. Poslije toga perioda smjesu skinite sa vatre i poklopite, a onda i procijedite. Vaš čaj je gotov!

Dumbir,
Dumbir,

Primjena:

Kada se napitak ohladio dodajte sok od limuna i možete početi sa njegovim konzumiranjem. U toku dana biste trebali da popijete po dvije šolje čaja i to polako gutljaj po gutljaj. Jako je zdrav i dobar te će odmah pomoći kod problema sa grlom i upalom gornjih disajnih puteva.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

Izvor: njamm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *