MED, ORASI, SIRĆE I BIJELI LUK: Pogledajte samo šta sve liječi ova prirodna

MED, ORASI, SIRĆE I BIJELI LUK: Pogledajte samo šta sve liječi ova prirodna čudotvorna kombinacija Zarastanje čira na želucu prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet-šest kašičica dnevno orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procijediti i dodati dvije kašike meda.

Orah,
Orah,

Med sa bijelim lukom:

Sljedeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješati i ostaviti da odstoji nedjelju dana u zatvorenoj tegli.

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Protiv gripa, veoma je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka: očišćeni bijeli luk izgnječiti (napraviti kašu) i pomješati sa lipovim medom (poželjno) u odnosu 1:1.

Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja. Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli. Svejedno je. Važno je da ne oklijevate u njihovoj pripremi.

Bijeli luk,
Bijeli luk,

DAKLE, RECEPT JE JEDNOSTAVAN:

-uzimati jabukovo sirće kako je navedeno

-med i orasi u kombinaciji kako je navedeno u pripremi

-med sa bijelim lukom također kako je navedeno u njihovoj pripremi

Izvor: glas-javnost

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*