Prasence torta

Za ovu totu potrebno je:

Količine smese za osnovnu koru, okruglo postolje prečnika 30 cm, 1,5 mera preliva od butera, roze poslasticarska boja.

Ukrašavanje:

2 vece gumene bombone ili medenjaci obojeni bojom za kolace, vece crvene okrugle zele bombone, 2 vca crna M and U slatkisa, slatkisa u obiku prstena, 1 zele bombona u obliku prstena, roze M and M slatkisa, roze stapica od mosusa ili secersne smese, 1 vestacki roze cvet.

  • Ukljuciti rernu na 160 stepeni C. Podmazati jedno mesto na plehu za pogacice i prekriti dublja okrugla pleha precnika 20 cm. Umutiti smesu za koru prema receptu za osnovnu koru i sipati pola solje smese u pleh za pogacicu, a ostatak u okruglu plehove. Pogacicu peci 5 minuta, a kore 40 minuta. Kada se ispeku ostaviti ih u plehovima 5 minuta, a zatim izvaditi da se ohlae. Ostrim nozem poravnati vrhove.
  • Pomocu seme napraviti od jedne kore usi praseta.
  • Sastaviti kore na postolju da se dobij eoblik praseta. Secerna strana kore treba da bude okrenuta dole.
  • Obojiti preliv roze bojom, a zatim 3/4 preliva premazati preko cele kore. U ostatak preliva dodati jos roze boje i premazati usi i obraze.
  • Na sredinu medenjaka ili gumenih bombona ostaviti zele bombone i crne M and M ‘s slatkise kao oci. Slatkise u obliku prstena, roze slatkise i pola zele bombone staviti na tortu da obrazuju nos. Ostatak zele bombone staviti ispod, kao usta.
  • Tanko uzduz iseci stapice od mosusa ili secerne smese i staviti na tortu kao trepavice i cuperak. Sa strane dodati cvet.

Savet – Iskoristiit malo preliva da bi se usi i nos zalepili za lice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *