PREPOLOVITE LIMUN I STAVITE GA U ČARAPU PREKO NOĆI: Ujutru kada se probudite vidjećete čudo

Šta uraditi ako su pete suhe i ispucale? Kako im vratiti željeni izgled i učiniti nježnim kakve su nekad bile?

OMV shop (banner)

Stopala nose težinu cijelog tijela i tokom većeg dijela godine nisu u kontaktu sa vazduhom. Obuća sa ravnim đonom i dugotrajno stajanje idealna su kombinacija za ispucale i bolne pete.

Kreme, pilinzi, trljanje kamenom i ostali trikovi često zahtjevaju mnogo truda, upornosti i para, a dešava se da ne daju nikakve rezultate.

Zato je najbolje rešenje da se okrenete onome što već imate u kući – limunu!

Za početak odaberite limun koji je dovoljno veliki da može da vam prekrije petu, pa ga iscijedite. Od dobijenog soka sebi napravite limunadu, a za sređivanje peta će vam trebati kora.

Potrudite se da iscijedite sav sok, ali neka unutrašnjost ostane sa pulpom i vlažna.

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. U početku će vam biti malo čudan osjećaj, ali ubrzo ćete se navići.

Kad ste pozicionirali limun tako da prekrije najgrublje dijelove, obujte čarape tako da sve stoji na mjestu. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling i odstraniće svu suvu, ispucalu kožu.

Potrebno je da ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Noću je i najlakše, jer je hodanje sa polutkama limuna na petama prilično komplikovano.

Možda vam ovo djeluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi – i mi smo se tako osjećali – ali rezultati su zaista iznenađujući.

Pete nakon samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali delovi nestaju i nakon što nanesete kremu, izgledaju kao da ste bili kod pedikira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *