PROTIV ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Prirodni lijek koji će zauvijek riješiti problem žgaravice i kiseline u želucu…

Zauvijek riješite problem žgaravice…

Česta gorušica je najčešći simptom refluks kiseline. Ostali znakovi i simptomi uključuju regurgitaciju hrane ili kisele tečnosti, otežano gutanje, kašalj, teško disanje i bol u grudima, posebno dok ležite noću.

Pokušajte da jedete manje obroke, i izbjegavajte hranu koja čini da se aktivira gorušica, kao što su pržena ili masna hrana, čokolada, i pepermint.

Izbjegavanje alkohola i nikotina može pomoći. Evo, mi ćemo predstaviti najbolje domaće piće koje će vam pomoći da olakšate simptome žgaravice!

Sastojci:

– 1 krompir

– 1 jabuka

Uputstvo:

Prvo, oljuštite krompir. Narendajte ga a zatim procijedite sok od krompira koristeći gazu i sipajte ga u čašu. Koristite isti postupak za sok od jabuke.

NAPOMENA:

Navedene sokove možete najlakše napraviti tako što ćete, posebno krompir isjeći na sitne komade i izblendati, a zatim dobijenu masu što bolje procijediti kroz gazu, tako da dobijete čisti sok od krompira. Isti postupak važi i za jabuku.

Dobijene sokove pomiješajte zajedno i pite ovu mješavinu 2 puta dnevno. Dakle, dobijenu količinu pripreme od ovog soka od jedne jabuke i jednog krompira raspolovite na dvije jednake mjere i pijete dva puta u toku jednog dana.

Za naredni dan pravite novi sok. Uvijek piti ovaj domaći sok 1 sat prije vašeg obroka. Nema ograničen tretman ove terapije što znači da ovaj sok uvijek i bez prestanka možete piti. Primijetit ćete pozitivne rezultate jako brzo!

Izvor: pozivitno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *