SNAŽAN KUĆNI LIJEK KOJI NE OSTAVLJA ŠTETNE POSLJEDICE: Izuzetno jak domaći pripravak za glavobolju sa vrlo dobrim učinkom…

Bićete prezadovoljni učinkom…

Glava vas može boljeti od stresa, umora, virusne infekcije, povrede, nesanice, problema sa zubima i od još mnogo toga.

U tom slučaju je svakako bolje posegnuti za prirodnim preparatom nego tabletama. Kada imate glavobolju, probajte ovaj stari narodni lijek čiji sastojci su med, bijeli luk i biber.

Tretmani za ublažavanje tegoba bijelim lukom sežu do starog Egipta i drevne Grčke dok je med poznat po svojim antiseptičkim svojstvima.

Kombinacijom te dvije namirnice, uz dodatak papra u zrnu, dobit ćete snažan kućni lijek koji neće ostaviti štetne posljedice na vaše tijelo kao tablete protiv bolova, otkriva portal “healthadore.com”.

Stari narodni recept:

Sastojci:

– 10 češnjeva bijelog luka

– 500 grama meda

– nekoliko zrna bibera (biber u zrnu)

Postupak:

Bijeli luk očistite, prepolovite svaki češanj i stavite u staklenu teglu, ubacite biber (3-4 zrna) pa ulijte med. Staklenku zatvorite i ostavite da stoji pet dana na sobnoj temperaturi. Uzmite jednu kašičicu svaki put kada osjetite da će vas glava početi boljeti ili vas već boli.

Ovaj lijek možete uzimati i neovisno o bolovima – npr. za jačanje imuniteta. U tom slučaju uzmite jednu kašikicu ujutro i jednu navečer na prazan želudac.

Također, ovaj preparat neutralizuje bakterije u tijelu, podstiče i olakšava probavu, reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Posudu, staklenku sa masom koju ste napravili čuvajta na tamnom, hladnom mjestu!

Izvor: 24sata/healthadore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*