Trampolina torta

Za ovu tortu potrebno je:

 • količine smese za osnovnu koru
 • okrugli pleh 33 cm
 • 1 mera preliva od butera
 • zelena poslstičarska boja

Ukrašavanje torte:

3 x 250 g gumenih bombona u obliku štapića, prah šećer, 500 g napravljene mekane secerne smese, zuta poslasticarska boja, okrugli karton prečnika 18 cm, 4 stapica od marcipana sa ekstraktom maline, lutkice.

 1. Ukljuciti rernu na 180 C. Podmazati i prekriti okrugli pleh precnika 22 cm. Umutiti smesu za koru prema receptu za osnovnu koru, sipati u pleh i peci 50 minuta. Pečenu takoru ostaviti u plehu jos 5 minuta, a zatim izvaditi i ostaviti d se ohladi. Ostrim nozem izravnati vrh kore.
 2. Staviti koru na postolje tako da secena strana bude dole. Pomocu lenjira i cackalica obeleziti na sredini torte krug precnika 17 cm. Koristeci oznake kao vodic napraviti manjim ostrim nozem pilece udubljenje u kori.
 3. Preliv obojiti zeleno i premazati preko cele torte.
 4. Gumene bombone – stapice iseci da budu iste visine kao torta. Postaviti ih oko torte.
 5. Na povrsini posutoj prah scerom mesiti secernu smesu dok ne postane glatka. U to dodati zutu prehrambenu boju i razvuci smesu debljine 5 mm. Pomocu kruga od kartona iseci ostrim nozem krug od scerne smese. Postaviti ga u sredinu torte kako bi se zatvorila supljina. Ostatak smese staviti u plasticnu kesu.
 6. Uvrtati jedan kraj stapica od marcipiana pa ih iseci na delice velicine 2,5 cm. Iseci ivice delica ukoso i postaviti na tortu kao federe.
 7. Na povrsini posutoj praj secerom mesiti ostatak secerne smese. Razvuci je u kanap debljine 5 mm i postaviti na spoljne ivice torte. Lutkice postaviti po zelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.