UKOLIKO PATITE OD IŠIJASA I BOLOVA U LEĐIMA: Evo kako da pripremite domaći lijek koji uspješno olakšava bolove…

Evo kako da pripremite domaći lijek koji će uspješno olakšati vaš bol…

OMV shop (banner)

Termin išijas se odnosi na bol u donjem dijelu leđa, u predjelu zadnjice i nogu koji se javlja usljed prikliještenog ili iziritiranog bedrenog živca – najvećeg i najdebljeg živca u ljudskom tijelu.

Išijas nije prava medicinska dijagnoza ali predstavlja jedan od najčešćih problema sa leđima u današnje vrijeme. Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpeti i utrnulost ili peckanje u nogama.

Mnogi ljudi pokušavaju da olakšaju bol od išijasa pomoću lijekova koji imaju samo kratkotrajan efekat. Takođe moramo napomenuti da, kada je u pitanju išijas, mnogi eksperti preporučuju vežbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema.

Ovde, pak, možete pročitati kako da pripremite domaći lijek koji će tretirati vaš bedreni živac i uspješno olakšati vaš bol.

U slučaju da niste sigurni da vaši simptomi ukazuju na išijas, ovo je lista najčešćih simptoma išijasa.

Simptomi išijasa:

– Bol koji počinje u donjem dijelu leđa ili sa jedne strane kuka i širi se na zadnjicu i noge ili nogu

– Peckanje u nozi/nogama

– Bol se pogoršava kada sjednete

– Slabost, utrnutost, poteškoće prilikom pomjeranja nogu ili stopala

– Poteškoće prilikom pomjeranja usljed pojave probadajućeg bola

– Konstantan bol u zadnjici

Recept za lijek za išijas i bolove u leđima:

Sastojci:

– 4 čehna belog luka

– 200ml mlijeka

– med (po želji)

Priprema:

Izmrvite češnjeve i zatim ih kuhajte na tihoj vatri. Dok ih kuhate dodajte mlijeko i čekajte nekoliko minuta dok ne počne da vri. Zatim mlijeko skinite sa vatre.

Primjena:

Ovu mješavinu konzumirajte jednom dnevno i ubrzo ćete primijetiti olakšanje od bolova. To će se desiti zato što bijeli luk posjeduje antiupalna dejstva koja će smanjiti i spriječiti oticanje bedrenog živca.

Dodatni savjet:

Za najbolje rezultate kombinujte ovaj lijek sa vježbama ili istezanjima za olakšavanje bola usljed išijasa. Dovoljno je da uradite samo nekoliko vježbi za istezanje par minuta u toku dana i vaš bol će u potpunosti nestati.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *